Srijeda, 17 travnja

Citicore Renewable nastavlja sa 69 MW PV na Filipinima

Citicore Renewable Energy Corp. (CREC) gradi solarnu elektranu od 69 MW– svoj drugi zadatak na otoku Negros na Filipinima. Predsjednik i izvršni direktor CREC-a Oliver Tan navodi da će postrojenje napajati oko 70.000 domova.

22. veljače 2024. Patrick Jowett

Slika: Mariana Proença, Unsplash

CREC gradi svoju drugu farmu solarne energije u Silay Cityju, u provinciji Negros Occidental na Filipinima.

Očekuje se da će postrojenje od 69 MW, s troškom zadatka od 3 milijarde PHP (53,9 milijuna USD), započeti s radom unutar godine.

Predsjednik i izvršni direktor CREC-a Oliver Tan izjavio je da će, čim bude funkcionalno, postavljena sposobnost elektrane moći opskrbljivati ​​strujom oko 70.000 obitelji.

“Sa završetkom Citicore Solar Negros Occidental 2, nećemo samo imati mogućnost poboljšati potrebe za proizvodnjom električne energije u Negros Occidentalu i Visayas mreži, već ćemo također pridonijeti razvoju pokrajine”, izjavio je.

Predsjedavajući CREC-a Edgar Saavedra izjavio je da je posao posvećen pomaganju Filipinima da ostvare svoje uredne energetske ciljeve.

“S većim brojem zadataka u pripremi, CREC je posvećen rješavanju problema [Department of Energy] i gradske vlasti dok prelazimo na više obnovljivih izvora resursa za Visaye i za našu naciju,” izjavio je Saavedra.

Savezna vlada zapravo je postavila cilj od 35% udjela obnovljivih izvora u miksu proizvodnje električne energije do 2030. i 50% do 2040. Ove godine, vlasti su trenutno odobrile potpuno novu zemaljsku solarnu elektranu od 65 MW u istočni dio nacije i solarni park od 4 GW na sjeveru.

Prethodno ovog mjeseca filipinska burza odobrila je CREC-ovu prijavu za javno bilježenje dionica.

Ovaj materijal je zaštićen autorskim pravima i ne može se reciklirati. Ako želite biti u skladu s nama i želite reciklirati dio našeg materijala, kontaktirajte: editors@pv-magazine.com.

» …
Saznaj više