Ponedjeljak, 27 svibnja

Dionice rudarstva bakra spremne su profitirati od rastuće potražnje

Autor ZeroHedge – 11. svibnja 2024., 14:00 CDT

  • Bakar je ključan za uredne energetske aplikacije kao što su fotonaponske ploče, vjetroturbine i električni automobili.
  • Očekuje se da će rastuća potreba za bakrom proizvesti opskrbni prostor od 10 milijuna metričkih punjenja do 2030. godine.
  • Rani financijeri u poslovanju rudarenja bakra mogli bi profitirati od brzo rastuće potrebe.

https://d32r1sh890xpii.cloudfront.net/article/718×300/2024-05-10_3r98nmjlhr.jpg” alt=”Bakar” title=”Bakar” previous-src=”https://d32r1sh890xpii.cloudfront.net/article/718×300 /2024-05-10_3r98nmjlhr.jpg”/>

Bakar je neophodan za uredne energetske primjene kao što su fotonaponske ploče, vjetroturbine i električni automobili (EV), uz proširenje električnih mreža.

Porast potrebe za metalom, potaknut sve većim usvajanjem ovih inovacija, pruža posebnu priliku za financijska ulaganja za prve financijere u poslovanju rudarenja bakra.

Bruno Venditti iz Visual Capitalista predstavlja ovu Sprottovu tablicu provjeravajući rastući prostor između ponude i potrebe za bakrom do 2050., na temelju predviđanja iz BloombergNEF-ove Izglede prijelaznih metala 2023.

Predviđena ponuda bakra u odnosu na potražnju

Bakra prirodno ima u izobilju u svijetu, no izvlačenje metala brzinom potrebnom za zadivljeno gospodarstvo može predstavljati poteškoću. Vremenski okvir za dovođenje rudnika bakra od otkrića do proizvodnje produljen je, balansirajući preko 16 godina.

Vodeći proizvođači poput Čilea i Perua nose se sa štrajkovima i demonstracijama, zajedno sa smanjenjem sadržaja rude. Rusija, sedma po proizvodnji bakra, nosi se s predviđenim smanjenjem proizvodnje zbog kontinuiranog rata u Ukrajini.

Sve veće prihvaćanje inovacija bez ugljika samo naglašava značaj bakra.

Velika potražnja za transportom i električnom mrežom

Predviđa se da će se potreba za bakrom u transportnom sektoru povećati za 11,1 puta do 2050., od 2022. EV, na primjer, može uključivati ​​više od jedne milje bakrenih sklopova.

Nadalje, predviđa se da će se potreba za bakrom potrebnim za proširenje međunarodne električne mreže povećati 4,8 puta do 2050. godine, od 2022. godine.

Predviđa se da će se do 2030. godine opskrbni prostor bakra približiti broju od 10 milijuna metričkih hrpa, pri čemu bi i cijene bakra i zalihe rudnika bakra mogle imati koristi.

Kako svijet pozdravlja uredne inovacije, bit će potrebno tražiti i razvijati rudnike bakra. Rani financijeri koji su izravno izloženi rudarima bakra mogli bi profitirati od brzo rastuće potrebe.

Sprott pruža jednostavne opcije kojima se trguje na burzi za financijere koji traže izravnu izloženost rudarima bakra.

Od Zerohedge.com

Još najpopularnijih tekstova s ​​Oilprice.com:

  • SAD otkriva ambiciozne planove za povećanje domaće proizvodnje litija
  • Atomska energija: Novo geopolitičko bojište
  • Xijevo putovanje eurom pokazuje sve veći utjecaj Pekinga

Preuzmite besplatnu aplikaciju Oilprice danas

Povratak na početnu stranicu

» …
Saznaj više