Subota, 13 srpnja

Obnovljivi izvori koji pomažu Kini da prepolovi troškove električne energije u usporedbi sa Sjedinjenim Državama i Europom

Wood Mackenzie navodi u potpuno novom izvješću da bi Kina mogla postaviti 230 GW fotonaponskih i vjetroelektrana i izvesti više od 200 GW fotonaponskih panela 2023. Za razliku od Europe i Sjedinjenih Država, nacija sprječava visoko ograničenje PV i vjetroelektrana .

28. studenog 2023. Emiliano Bellini

Slika: Touann Gatouillat Vergos, Unsplash

Ogromno povećanje kapaciteta proizvodnje solarnih modula i PV postavki u Kini pomaže naciji da očuva razumno niske, stabilne troškove električne energije u usporedbi s Europom i Sjedinjenim Državama, koje se bore s povećanjem smanjenja PV-a i visokom inflacijom, prema Wood Mackenzie. Tvrtka za marketinško istraživanje sa sjedištem u SAD-u objašnjava sadašnju kinesku putanju energetskog pomaka kao dobar krug u okolnostima identificiranim padom kamatne stope, niskim troškovima energije i konkurentima s ekstremnim troškovima.

Ovaj materijal je zaštićen autorskim pravima i ne može se reciklirati. Ako želite biti u skladu s nama i želite reciklirati dio našeg materijala, kontaktirajte: editors@pv-magazine.com.

» …
Saznaj više