Srijeda, 17 travnja

KU Leuven spinoff priprema proizvodnju solarnih vodikovih panela na MW razini

Solhyd, spinoff KU Leuven, fino podešava svoju inovaciju kako bi dosegao proizvodnju fotonaponskih panela za proizvodnju vodika u veličini od megavata s financijskim ulaganjem od 6 milijuna eura (6,5 milijuna dolara) konzorcija flamanskih financijera.

8. prosinca 2023. Marija Maisch

Nakon godina finog ugađanja svoje inovacije solarnih vodikovih panela, Solhyd se zapravo odvojio od KU Leuven u Belgiji i nastoji iskoristiti svoje kapacitete u tržišno orijentiranim, pilot poslovima i više uspostaviti svoje proizvodne sposobnosti.

Novorazvijeni posao zapravo je prikupio početni kapital od grupe vlasnika poduzeća aktivnih u Flandriji, koji su se zapravo posvetili ubrizgavanju čak 6 milijuna eura u posao u sljedećih nekoliko godina. Prva tranša od 2 milijuna eura stavljena je na stol u četvrtak.

“Zapravo smo dobili veliki interes financijera iz svih krajeva svijeta,” Jan Rongé, izvršni direktor Solhyda, izvijestio je pv publication. “Sada ćemo se usredotočiti na razvoj mreže partnera, pružatelja usluga i integratora sustava i pripremiti se za proizvodnju megavata do 2026.”

Inovacija Solhyd integrira rutinski PV panel i ekskluzivni sloj za proizvodnju vodika koji su povezani pomoću plinskih cijevi. Električnu energiju koju proizvodi fotonaponski panel vodećeg sloja koriste pokretači za dijeljenje čestica vode izvučenih ravno iz zraka pomoću membrane.

» …
Saznaj više