Nedjelja, 16 lipnja

Test sudara za lagane solarne automobile i kamione s 4 sjedala

Znanstvenici sa Sveučilišta u Bologni izveli su simulacije sudara kako bi certificirali jedinstveni putnički automobil na solarnu energiju od 350 kg za sljedeće izdanje 3000 km dugog natjecanja Bridgestone World Solar Challenge (BWSC) diljem australskog kontinenta.

23. svibnja 2024. Valerie Thompson

Slika: Sveučilište u Bologni, Kompozitne strukture, licenca Creative Commons CC BY 4.0

Istraživačka studijska grupa na talijanskom Sveučilištu u Bologni izvela je simulacije sudara kako bi certificirala jedinstveni automobil s 4 sjedala na solarni pogon koji će sudjelovati u 3000 km Bridgestone World Solar Challenge (BWSC) diljem australskog kontinenta.

Električni solarni automobil, nazvan Emilia 5, dio je klase Cruiser na BWSC prigodi 2025. godine. Klasa Cruiser jedna je od 3 klasifikacije solarnih automobila koje se održavaju svake bijenale i koje su organizatori razvili kako bi motivirali idejna vozila s “genijalnim, održivim i vjerojatno korisnim funkcijama koje bi mogle otkriti svoju metodu u stilu stvarnog svijeta”.

Emilia 5 stepenica 4.500 mm x 1.510 mm x 1.230 mm i teži samo 350 kg. Motor ima optimalnu brzinu od 120 km/h. Napajaju ga solarni PV paneli talijanskog proizvođača modula Solbian, koji koristi Maxeon ćelije. Šasija vozila izrađena je od plastike ojačane karbonskim vlaknima (CFRP).

To je 5. dizajn koji je izradila talijanska Onda Solare grupa, a 3. u partnerstvu sa Sveučilištem u Bologni. “Grupa je počela dovršavati 2003. sa svojim prvim automobilom, koji je bio solarni bicikl. Sveučilište u Bologni sudjelovalo je 2013. s Emeliom 3, automobilom Challenger klase. Sljedeći automobil, Emelia 4, bio je kamion Cruiser klase. Pobijedio je američki solarni izazov 2018. i europski solarni izazov iLumen 2021.”, izvijestio je voditelj istraživanja Giangiacomo Minak za publikaciju pv.

Minak je imao na umu da Emilia 5 ima nekoliko potpuno istih aspekata kao i Emilia 4, poput pogonskog sklopa, koji je grupa sama razvila. “Novo je korištenje proizvoda od recikliranih karbonskih vlakana u dijelovima koji se koriste u prednjem i stražnjem dijelu kamiona. Također smo koristili reciklirane kalupe. Unutrašnjost je prostranija i udobnija za 4 gosta. Otvori na vratima razvijeni su za smještaj gostiju s fizičkim poteškoćama ”, rekao je Minak.

“Osim toga prilagodili smo stil za jak bočni vjetar. Bez obzira na modifikacije, aerodinamika će biti barem jednako izvrsna kao Emelia 4. Boja će biti Ferrari crvena,” izjavio je Minak, uključujući i to da je grupa nedavno dobila financiranje od Talijanski nacionalni centar za održivu mobilnost (MOST), koji ima potporu programa NextGenerationEU.

Simulacije sudara uključivale su 3 obvezna testa: test frontalnog učinka, test bočnog učinka i test učinka prevrtanja. Grupa je koristila softversku aplikaciju Ansys LS-Dyna 2023 R1 i LS-Dyna R13. Potonji je korišten za izradu sigurnosnog pojasa i utvrđivanje invazije unutar kokpita.

Popularan materijal

Opisujući aerodinamiku automobila, koja mu omogućuje postizanje brzina jednakih brzinama automobila za ceste, znanstvenici su ustvrdili da nije nerazumno da bi to moglo biti u scenariju koji je ekvivalentan testovima sudara usporedivim s onima s kojima mali automobili za ceste poput gradskih automobila a kamioni su podvrgnuti.

» …
Saznaj više