Ponedjeljak, 27 svibnja

Kineski Hunan Rich priprema tvornicu fotonaponskih panela od 1 GW u Srbiji

Kinesko poduzeće Hunan Rich Photovoltaic Science and Technology planira uložiti više od 300 milijuna eura u unapređenje tvornice fotonaponskih panela od 1 GW i solarne elektrane od 200 MW u Srbiji. Ugovor je jedan od dva nacionalna ministra rudarstva i energetike koje je danas potpisao s kineskim tvrtkama.

10. svibnja 2024. Patrick Jowett

slika: Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije

Hunan Rich Photovoltaic Science and Technology i srbijanska ministrica rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović potpisali su danas memorandum o razumijevanju za izgradnju i izgradnju tvornice fotonaponskih panela i solarne elektrane u zemlji.

Kinesko poduzeće, sa sjedištem u Changshi, glavnom gradu kineske provincije Hunan, zapravo se posvetilo uspostavi tvornice fotonaponskih panela od 1 GW u Paraćinu, glavnom dijelu Srbije, kroz financijska ulaganja od 30 milijuna eura tijekom 3 godine.

Hunan Rich također će uložiti još 280 milijuna eura u izgradnju solarne elektrane snage 200 MW, rekla je Đedović Handanović.

Ugovor je jedan od dva koja je ministar danas potpisao s kineskom energetskom tvrtkom. Drugi strukturni aranžman s China Energy International Groupom predviđa izgradnju i izgradnju tvornice za preradu nafte i naftnih derivata u Smederevu, istočna Srbija, kroz financijsko ulaganje od 2 milijarde eura.

Popularan materijal

Predviđeno je da će 3 radna mjesta integrirana podržati izravan rad 700 pojedinaca, od čega 180 pojedinaca u tvornici fotonaponskih panela i neizravni rad još 2400.

Srbija, koja je krajem 2015. godine imala 137 MW oslobođene solarne energije, otkrila je da se priprema za drugu aukciju obnovljivih izvora energije u veljači.

U siječnju je Đedović Handanović potpisala memorandum o razumijevanju s tvrtkom Shanghai Fengling Renewables za izgradnju i izgradnju niza poslova obnovljivih izvora energije diljem Srbije, koji se sastoje od 500 MW solarne energije. Prvi proizvođač fotonaponskih panela u zemlji, Domi Eko Solar, pokrenuo je proizvodni centar TOPCon modula od 150 MW prema dovršetku 2015. godine.

Ovaj materijal je zaštićen autorskim pravima i ne može se reciklirati. Ako želite biti u skladu s nama i želite reciklirati dio našeg materijala, kontaktirajte: editors@pv-magazine.com.

» …
Saznajte više