Subota, 20 travnja

Hibridna solarna elektrana otporna na uragane inaugurirana na Antigvi i Barbudi

Hibridni solarni i baterijski posao u Antigvi i Barbudi, koji je financirao 50 milijuna dolara vrijedan UAE-Caribbean Renewable Energy Fund, uključuje 720 kWp fotonaponskih panela i bateriju od 863 kWh, razvijenu da izdrži jake vjetrove i potpuno opskrbi otočnu zemlju tijekom dana.

11. ožujka 2024. Patrick Jowett

Hibridni solarni park koji je uspostavio i vodi Abu Dhabi Future Energy Co. (Masdar) sada je u funkciji u karipskoj državi Antigua i Barbuda.

Posao Green Barbuda hibridni je solarni, baterijski i pomoćni dizelski zadatak, uključujući hibridno PV postrojenje sa 720 kWp fotonaponskih panela povezanih s baterijom od 863 kWh.

Može u potpunosti zadovoljiti trenutne dnevne potrebe otoka za energijom. To će dodati cilju zemlje konferencije da 86% svoje električne energije treba iz održivih izvora do 2030., dok će omogućiti Barbudi da smanji godišnju potrošnju dizel goriva za 406.000 litara i smanji emisiju CO2 za više od 1 milijun kg.

Nakon uragana Irma 2017., koji je uništio 95% Barbude, razvijena je biljka otporna na okoliš kako bi izdržala jake vjetrove.

“Posao električne energije Zelene Barbude zapravo je bio vrlo transformativan za Barbudu. Koristi naše izvorne izvore obnovljivih izvora i zapravo je pratio prijenos naprednih inovacija uz strukturu sposobnosti na regionalnoj razini za rješavanje zadatka”, izjavio je. Premijer Gaston Browne. “Zadatak podupire nastojanja Antigve i Barbude da smanji ovisnost o skupim i nestabilnim uvezenim naftnim gorivima i uspostavi vlastite obnovljive resurse. U isto vrijeme, također nam omogućuje prilagodbu i ublažavanje nepovoljnih učinaka promjene okoliša .”

Popularan materijal

U potpunosti financiran od strane Fonda za razvoj Abu Dhabija (ADFD), elektrana je uspostavljena u okviru 50 milijuna dolara vrijednog UAE-Caribbean Renewable Energy Fund, suradnje između AE-ovog Ministarstva vanjskih poslova, ADFD-a, i Masdara.

Generalni direktor ADFD-a, Nj.E. Mohamed Saif Al Suwaidi, izjavio je da se posao smatra velikim oslanjanjem nacije na uvoz neobnovljivih izvora goriva za energiju koja je potrebna usprkos perspektivi iskorištavanja solarne, vjetroelektrane i geotermalne energije. “Ovaj napor naglašava izvanrednu sposobnost čiste energije da potakne socioekonomski napredak”, rekao je.

UAE-Caribbean Renewable Energy Fund namjerava otvoriti radna mjesta za obnovljive izvore u 16 karipskih zemalja kako bi se smanjili troškovi energije, poboljšao pristup energiji i ojačala ekološka snaga. Zadaci su trenutno zapravo uvedeni na Bahamima, Barbadosu i Svetom Vincentu i Grenadinima.

Masdar je nedavno otkrio monetarno zatvaranje faze od 1,8 GW najvećeg solarnog projekta na svijetu, smještenog u UAE. Tvrtka izjavljuje da ima više od 20 GW kapaciteta koji se sastoje od funkcionalnih zadataka, zadataka u izgradnji i izgradnji ili inovativnih naprednih zadataka u svom portfelju širom svijeta i zapravo je postavila cilj dosezanja 100 GW do 2030. godine.

Ovaj materijal je zaštićen autorskim pravima i ne može se reciklirati. Ako želite surađivati ​​s nama i želite reciklirati dio našeg materijala,

» …
Saznajte više