Subota, 20 travnja

Kinesko poduzeće gradi solarnu elektranu od 10 GW u Egiptu

Potpuno novi ugovor potpisan između kineske grupe i egipatskih federalnih vlasti pripada nacionalnoj inicijativi Zeleni koridor koja namjerava povećati korištenje obnovljivih izvora. Očekuje se da će solarni zadatak uštedjeti više od 1 milijarde dolara godišnjih troškova plina.

28. prosinca 2023. Edgar Meza

Slika: Egipatski kabinet

China Electric Power Equipment and Technology Co. zapravo je potpisala memorandum o razumijevanju (MOU) s egipatskom saveznom vladom za uspostavljanje zadatka solarne energije od 10 GW, prema egipatskoj saveznoj vladi.

Memorandum o razumijevanju, koji su također potpisali Egipatska uprava za novu i obnovljivu energiju i Egyptian Electricity Holding Co., predvodi put za početne istraživačke studije za utvrđivanje zadatka. Predviđeno je da će proizvesti oko 29.784 GWhj električne energije godišnje, što će pomoći u smanjenju oko 14 milijuna emisija CO2 i svake godine uštedjeti više od 1 milijarde USD u troškovima plina.

Posao postaje dio šire egipatske “Inicijative zelenog koridora”, koja namjerava povećati korištenje obnovljivih izvora i smanjiti oslanjanje na neobnovljive izvore goriva kao dio napora nacije za održivim napretkom.

“Ovaj zadatak u skladu je s ciljevima Egipta da se poveća uključenost obnovljivih izvora izvora u energetski miks na 42% do 2030. i Nacionalnom klimatskom strategijom 2050.”, izjavio je ministar električne energije Mohamed Shaker.

Popularan materijal

Zadatak unapređuje povijesne veze između Egipta i Kine i potvrđuje sposobnost egipatskog sektora obnovljivih izvora da privuče izravna strana financijska ulaganja, rekao je Shaker.

U studenom je egipatska gospodarska zona Sueskog kanala (SCZONE) potpisala sporazume s kineskim partnerima o ulaganju 15,6 milijardi dolara u 11 poslova proizvodnje i ekološkog vodika.

Ovaj materijal je zaštićen autorskim pravima i ne može se reciklirati. Ako želite biti u skladu s nama i želite reciklirati dio našeg materijala, kontaktirajte: editors@pv-magazine.com.

» …
Saznaj više