Subota, 13 srpnja

Južnoafrička domaća poslovna indikacija za ponudu preuzimanja za vjetar, solarnu energiju i hidroelektrane

Južnoafrički trust nekretnina Growthpoint Properties zapravo je potpisao ugovor o preuzimanju regionalnog trgovca električnom energijom Etana Energy za 195 GWh obnovljivih izvora. Ugovorena energija dobivat će se iz vjetra, s manjim dijelom iz hidro i masivnog solarnog kapaciteta.

2. veljače 2024. Patrick Jowett

Slika: Growthpoint

Growthpoint Properties zapravo je potpisao ugovor o kupnji električne energije (PPA) s južnoafričkim dobavljačem zelene energije Etana Energy za 195 GWh godišnjih kapaciteta obnovljivih izvora energije. Sveukupno predstavlja 32% Growthpointove ukupne sadašnje godišnje potrošnje električne energije i koristit će se kroz njegove poslovne strukture u brojnim jurisdikcijama diljem zemlje.

Ponuda se naplaćuje kao prvi južnoafrički plan upravljanja obnovljivim resursima s više jurisdikcija, s više zgrada i više izvora, a omogućit će stanarima Growthpointa da dobiju pristup zelenoj energiji. Razdoblje i novčani aspekti PPA nisu otkriveni.

Etana će pokriti 70% energije koju uzimaju Growthpoint-ove sudioničke strukture, au nekim će strukturama opskrbljivati ​​stanare sposobnošću stjecanja 100% obnovljivog izvora. Obnovljivi izvori na kotačima općenito će uključivati ​​vjetar, s manjim dijelom hidroelektrane i goleme solarne sposobnosti.

Growthpoint će imati posebna prava za kupnju svih od približno 30 GWh koje će svake godine proizvesti hidroelektrana od 5 MW koju je osnovala, u vlasništvu i vodi Serengeti Energy.

Tvornica se nalazi na rijeci Ash unutar Plana za vodu Lesotho Highlands, blizu Clarensa u Južnoafričkoj Slobodnoj državi. Hidroelektrana je zapravo dostigla novčani iznos i trenutno je u izgradnji. Očekuje se da će biti funkcionalan do srpnja 2025., kada će Growthpointu dati svoju prvu električnu energiju.

Popularan materijal

“Poslovanje ima jasnu ulogu u rješavanju naših najznačajnijih poteškoća, a ovo je izuzetno repliciran, skalabilan primjer kako to postići dok razvijamo vrijednost za sve uključene”, izjavio je Reyburn Hendricks, direktor tvrtke Etana Energy.

Hibridni poslovi u Južnoj Africi napreduju. U kolovozu 2023. savezna vlada otkrila je da je zapravo odobrila posao za 2 hibridna centra za pohranu energije vjetra i sunca u sklopu svog Programa nabave nezavisnih proizvođača električne energije za smanjenje rizika (RMIPPPP). Procjenjuje se da će centri proizvoditi 203 MW kombinirane energije.

Južnoafrička Republika je krajem 2022. godine zabilježila 5,8 GW postavljenih solarnih kapaciteta, prema Međunarodnoj agenciji za obnovljivu energiju (IRENA).

Ovaj materijal je zaštićen autorskim pravima i ne može se reciklirati. Ako želite biti u skladu s nama i želite reciklirati dio našeg materijala, kontaktirajte: editors@pv-magazine.com.

» …
Saznaj više