Subota, 13 srpnja

Hive Energy za izgradnju vodikovog centra na fotonaponski pogon u Španjolskoj

Hive Energy ostaje u postupku zaštite odobrenja za oslobađanje 800 MW kapaciteta elektrolize i 1,1 GW PV-a u španjolskoj pokrajini Albacete, kao dio sveobuhvatnije strategije za postavljanje 9 GW energije vjetra i sunca, zajedno s 4 GW elektrolizera do 2030.

13. veljače 2024. Pilar Sánchez Molina

PV postrojenje koje je razvila tvrtka Hive Energy u Španjolskoj

Slika: Hive Energy

Iz pv publikacije Španjolska

Dizajner obnovljivih resursa sa sjedištem u Velikoj Britaniji, Hive Energy, u partnerstvu je s vlastima u španjolskom području Castilla-La Mancha u izgradnji centra za vodik u pokrajini Albacete.

Posao Hive H2 Albamed proizvodit će ekološki prihvatljiv vodik s otprilike 9 GW solarne energije i energije vjetra te 4 GW mogućnosti elektrolize do 2030. godine. Ukupna financijska investicija zapravo je procijenjena na više od 10 milijardi eura (10,7 milijardi dolara). Zadatak je da se do 2030. proizvede više od milijun šarža zelenog vodika i amonijaka.

Hive Energy je naveo da će posao biti riješen u 4 faze. Za prvu fazu, priprema se za odabir posljednje financijske investicije (FID) do kraja 2025. Prvi centar će uključivati ​​1,1 GW fotonapona, 284 MW vjetra i 800 MW elektrolize, koja treba doći online u prvoj polovici 2028.

Popularan materijal

Španjolski dobavljač plina Enagás udružit će se s Hive Energy i regionalnim vlastima u unapređenju posla.

U travnju je Enagás izjavio da stotinjak pojedinaca trenutno radi na objektima, s 20.000 hektara zemlje koja je trenutno zaštićena za taj posao. U listopadu je Hive Energy sklopio ugovor s njemačkim ThyssenKrupp Uhdeom za izradu Pre-FEED istraživačke studije kako bi podržao napredak svoje prve tvornice za proizvodnju zelenog vodika i amonijaka u Španjolskoj.

Ovaj materijal je zaštićen autorskim pravima i ne može se reciklirati. Ako želite biti u skladu s nama i želite reciklirati dio našeg materijala, kontaktirajte: editors@pv-magazine.com.

» …
Saznajte više