Srijeda, 17 travnja

Najveća europska CSP tvornica za vlastitu potrošnju pregledava web u Španjolskoj

Heineken España i Engie España zapravo su pustili u rad postrojenje za fokusiranu solarnu energiju (CSP) od 30 MW u Sevilli, u Španjolskoj, s kapacitetom skladištenja od 68 MWh, obilježavajući inauguraciju najvećeg europskog postrojenja za fokusiranu solarnu energiju.

3. listopada 2023. Luis Ini

Slika: Engie España

Iz pv publikacije Španjolska

Heineken Spain i Engie España zapravo su otvorili solarnu toplinsku elektranu od 30 MW u Sevilli, u Španjolskoj. Zadatak se može pohvaliti kapacitetom skladištenja od 68 MWh i navodno je najveći europski komercijalni CSP centar.

Pothvat je zahtijevao financijsku investiciju od 21 milijuna eura (21,9 milijuna dolara), sufinanciranu sredstvima FEDER-a, a kojom je upravljao Institut za diverzifikaciju i uštedu energije (IDAE). Pokrivajući 8 hektara, tvornica je spremna smanjiti tvornički unos fosilnog plina u pivovari za više od 60%.

Solarna termoelektrana uključuje kombinaciju termodinamičkih ideja i CSP inovacija u komercijalnom centru. Ovo učinkovito udvostručuje proizvodnu sposobnost pregrijane vode za komercijalnu upotrebu, poboljšavajući energetsku pouzdanost i raspored. Isto tako koristi vodu kao medij za prijenos topline, uklanjajući potrebu za umjetnim uljima koja bi mogla predstavljati ekološku prijetnju.

Popularan materijal

Ovaj materijal je zaštićen autorskim pravima i ne može se reciklirati.

» …
Saznaj više