Subota, 13 srpnja

IRENA, DP World surađuje na dekarbonizaciji pomorske logistike, lučkih sektora

24. novembar 2023. godine, autorica Naida Hakirevic Prevljak

Međunarodna agencija za obnovljivu energiju (IRENA) zapravo je potpisala ugovor o suradnji s DP Worldom, projektantom i operaterom luka sa sjedištem u UAE, za unaprjeđenje usluga dekarbonizacije za luke i pomorsku logistiku.

Kroz ugovor, 2 tvrtke će raditi zajedno na dekarbonizaciji pomorskog i lučkog sektora, usklađivanju postojećih objekata, logistike i procedura s potrebama energetskog pomaka, te povećavanju korištenja obnovljivih goriva i elektrifikacije.

“Da bismo se uskladili s ciljevima Pariškog sporazuma i ispunili potrebe promjenjivog energetskog krajolika, moramo pobijediti postojeće barijere u pogledu postrojenja, koje se sastoje od pomorskog prometa i luka. Partnerstvom s DP Worldom, namjeravamo promijeniti ove sektore, čineći oni su povoljniji za međunarodnu energetsku promjenu, gdje će goriva temeljena na obnovljivim izvorima energije igrati značajnu popularnu funkciju,” Francesco La Camera, glavni direktor IRENA-e, izjavio je.

Glavni direktor također je procijenio genijalnu upotrebu pametne elektrifikacije od strane DP Worlda i njegove napore da dekarbonizira svoje poslovanje do 2040. Emisije ugljičnog dioksida iz poslovanja poduzeća u UAE zapravo su smanjene za gotovo 50% ove godine, a električna energija luke Jebel Ali sada je izvor energije. u potpunosti iz ekološki prihvatljivih izvora koje opskrbljuje regionalni dobavljač energije.

» …
Saznajte više