Srijeda, 17 travnja

Dramatičan pad ESG ulaganja

Tsvetana Paraskova

Tsvetana je autorica za Oilprice.com s više od godina iskustva u skladanju za novinske kuće kao što su iNVEZZ i SeeNews.

Više informacija

Premium sadržaj

  Tsvetana Paraskova – 21. studenog 2023., 18:00 CST

  • Financijeri su povukli 14,2 milijarde dolara iz američkih održivih fondova tijekom prethodne godine.
  • Svjetski fondovi za obnovljive izvore bilježe rekordne odljeve u trećem tromjesečju 2023., s padom dionica usred sve većih troškova i tržišnih prepreka.
  • Političke i regulativne izmjene, koje se sastoje od prepreka smjernicama ESG-a Bidenove administracije i nastojanja SEC-a protiv zelenog pranja, doprinose smanjenju održivog ulaganja.

  Financijeri povlače gotovinu iz održivih fondova jer interes za ESG u prethodnih nekoliko godina opada usred visoke kamatne stope, loših prinosa, pada zaliha obnovljivih resursa, pooštrenih smjernica SEC-a i političke reakcije.

  Tijekom prethodne godine, financijeri su zapravo povukli ukupno 14,2 milijarde dolara iz američkih održivih fondova u 4 uzastopna kvartala neto povlačenja, otkrile su informacije iz Morningstara.

  Zalihe zelene energije potrošene

  Diljem svijeta, fondovi za obnovljive izvore zabilježili su rekordne odljeve novca u 3. kvartalu 2023. jer su dionice dizajnera i pružatelja usluga vjetra i solarne energije pale usred sve većih troškova,

  » …
  Saznaj više