Srijeda, 17 travnja

Najveća lebdeća solarna elektrana u jugoistočnoj Aziji dostupna je na mreži

Početna Marine Energy Najveća plutajuća solarna elektrana u jugoistočnoj Aziji dostupna je na mreži

10. novembar 2023. godine, autor Amir Garanovic

Lebdeća solarna elektrana od 192 MWp, koju su uspostavili indonezijski državni energetski biznis PLN i Abu Dhabi Future Energy Company– Masdar, zapravo je puštena u rad u rezervoaru hidroelektrane Cirata u Zapadnoj Javi, Indonezija.

Lebdeća solarna elektrana Cirata od 192 MWp (ljubaznošću Sungrow FPV)

Elektrana, koju je inaugurirao indonezijski predsjednik Joko Widodo, napajat će 50.000 domova i uravnotežiti 214.000 emisija CO2.

Izgrađena na parceli od 250 hektara spremnika Cirata i predviđena je za proizvodnju oko 300 GWh godišnje, elektrana je Masdarov prvi lebdeći solarni zadatak i njegov prvi posao s obnovljivim resursima na tržištu jugoistočne Azije.

Osim što je najveći lebdeći solarni zadatak u Indoneziji, to je također najveći takav posao integriran u spremnik hidroelektrane s dubinom vode od 100 metara, promjenom razine vode od 18 metara i 50 metara razlike u nadmorskoj visini dna.

Plutajuću solarnu uslugu zapravo je pružila kineska tvrtka Sungrow FPV, a uključuje sidrene prepreke visokog opterećenja prilagođene određenim geološkim uvjetima web stranice za posao.

» …
Saznajte više