Subota, 20 travnja

Krovni fotonaponski paneli pružaju ranjivu pojas za spas opkoljenim stanovnicima Gaze

Dok Izrael isključuje električnu energiju Pojasu Gaze, krovni fotonaponski paneli pomažu lokalnom stanovništvu da izdrži redovitu baražnu vatru

Dok izraelska savezna vlada prekida opskrbu gorivom opkoljenoj palestinskoj enklavi Gaza, fotonaponski paneli nude spas za nekoliko od 2 milijuna vlasnika kuća na toj lokaciji.

Već nekoliko godina to je područje zapravo patilo od nestanka struje koji su se pojačavali tijekom izraelskih napada, a bogatiji stanovnici Gaze zapravo su se okrenuli fotonaponskim panelima za pouzdanu električnu energiju.

Nakon što su Hamasovi militanti ušli u Izrael 7. listopada i masakrirali više od 1400 civila, izraelski ministar obrane je pokrenuo “potpunu opsadu” Gaze, prekinuvši dovod električne energije i goriva.

Mještani Gaze obavijestili su Climate Home da ovi fotonaponski paneli, iako su još uvijek bili podložni izraelskoj baražnoj vatri, pomažu u održavanju svjetla.

Palestinci ispituju štetu nakon izraelskog zračnog napada na El-Remal aeru u gradu Gazi 9. listopada 2023. (Fotografija: Naaman Omar apaimages)

Dvadesetdevetogodišnji Amjad Al-Rais živi u gradu Gazi, dijelu Pojasa Gaze koji su izraelski borci zapravo jedan od najvećih napada. Zapravo ima fotonaponske panele na krovu svoje kuće već 5 godina.

Izvijestio je Climate Home: “Solarni paneli su iznimno bitni za naše živote i najbolji su izbor tijekom postojećeg vremena s izbijanjem rata,

» …
Saznajte više