Ponedjeljak, 4 prosinca

Hering sada postaje proizvođač organskih fotonaponskih modula

Kao dio ugovora o imovini, Hering grupa je kupila cjelokupnu lokaciju proizvođača fotonapona u Kitzingenu u sjevernoj Bavarskoj, uključujući proizvodne pogone i inventar. Građevinska tvrtka također je stekla intelektualno vlasništvo, prava na trgovačke znakove i patente tvrtke Asca GmbH, koja je preimenovana u Asca GmbH & Co. KG kao dio likvidacije od strane Armour Group i novog preuzimanja.

Vidi također: Solarna fasada s transparentnim modulima

Asca GmbH prethodno je pripadala Armour Group, čije je sjedište u Nantesu, Francuska. Proizvođač, specijaliziran za tankoslojne premaze, nastavit će proizvoditi poluproizvode OPV za Ascu. Tim Asca u Kitzingenu, koji je Hering gotovo u potpunosti preuzeo, i dalje će se brinuti o tehnološkom razvoju. Osim toga, tvrtka će u budućnosti proizvoditi sve OPV proizvode za kupce u Njemačkoj i inozemstvu u Bavarskoj. Uz arhitektonsku i građevinsku industriju, Ascina rješenja posebno su privlačna tvrtkama u sektorima mobilnosti i infrastrukture mobilnosti, dizajna proizvoda, elektronike, umjetnosti i mode.

Također zanimljivo: solarni moduli u boji dostižu tržišnu zrelost

Asca moduli temelje se na organskim poluvodičkim materijalima. Hering sada želi postupno proširiti lokaciju u Kitzingenu i identificirati potencijalne sinergije u proizvodnom i građevinskom sektoru. To bi moglo uključivati projekte sa željezničkim tvrtkama, lokalnim vlastima i privatnim kupcima, na primjer. (nhp/mfo)