Petak, 8 prosinca

Sunrun sekuritizira solarne zakupe, PPA

Sunrun, pružatelj stambenih solarnih, skladišnih i energetskih usluga, zatvorio je sekuritizaciju ugovora o najmu i kupnji električne energije, poznatu kao Sunrunova ponuda solarne energije kao usluge, i prikupio dodatno podređeno financiranje bez regresa.

"Zadovoljni smo Sunrunovom rekordnom transakcijom, koja je do sada ostvarila najveću rezidencijalnu solarnu sekuritizaciju za industriju i naknadno prikupila dodatna financiranja bez regresa", kaže Danny Abajian, Sunrunov financijski direktor.

"Sunrun-ovo izvršenje pokazuje našu strategiju financiranja bez prava na regres, na razini imovine, pruža atraktivan kapital za poticanje rasta, sa snažnim stopama unaprijed, omogućujući stvaranje gotovine na razini jedinice tijekom vremena bez povećanja financijske poluge na razini roditelja."

Slično prethodnim transakcijama, Sunrun je prikupio dodatno podređeno financiranje bez regresa na razini podružnice u ukupnom iznosu od 253 milijuna USD nakon zatvaranja transakcije sekuritizacije, što je povećalo kumulativnu stopu predujma koju je postigao Sunrun.

Deutsche Bank Securities bio je jedini agent za strukturiranje i služio je kao zajednički bookrunner zajedno s Atlas SP Securities, BofA Securities i MUFG Securities Americas. Citigroup Global Markets, Credit Agricole Securities, ING Financial Markets, JP Morgan Securities, SG Americas Securities, TD Securities i Truist Securities služili su kao ko-menadžeri za sekuritizaciju.