Ponedjeljak, 4 prosinca

Altus Power dobiva kapital za financiranje dodanih 35 MW operativne imovine

Altus Power Inc. , nezavisni programer, vlasnik i operater komercijalnih solarnih postrojenja, dobio je inkrementalnih 47 milijuna dolara kapitala od Blackstonea . Taj će dug osigurati dugoročno financiranje s fiksnom stopom za 35 MW operativne imovine u portfelju Altus Powera. Korištenje prihoda uključuje isplatu preostalih 15,8 milijuna dolara u sklopu izgradnje Altus Powerovog pogona, s ostatkom kao neto novčanim prihodima dostupnim za ponovno ulaganje u poslovanje.

Ovo inkrementalno financiranje je proširenje objekta vrijednog 204 milijuna dolara započetog u veljači. Dodatnih 47 milijuna dolara nosit će istu kamatnu stopu i uvjete kao i početna posuđivanja: fiksnu kamatnu stopu od 5,62% za rok kredita i opciju refinanciranja duga bez penala nakon tri godine.

“Altus Power ima sreću što ima pristup kapitalu koji našoj tvrtki omogućuje da dugoročno ulaže u našu imovinu i posjeduje je”, komentira Dustin Weber, financijski direktor Altus Powera.

“Ova dugoročno ugovorena imovina zadovoljava potrebe naših klijenata koji traže visokokvalitetna dugoročna ulaganja,” dodaje Robert Camacho, jedan od voditelja financiranja temeljenog na imovini unutar Blackstoneove Structured Finance Group. "Blackstone Structured Finance ima značajan kapacitet za ulaganje i fokusiran je na pronalaženje dodatnih prilika poput onih koje Altus Power i dalje pruža."

Fotografija JCompa na Freepiku .