Ponedjeljak, 4 prosinca

Duke Energy dodaje solarnom portfelju zajednice na Floridi

Duke Energy dovršio je dva solarna projekta u okruzima Alachua i Suwannee na Floridi, najnovijim lokacijama u portfelju solarnih programa tvrtke, Clean Energy Connection.

High Springs Renewable Energy Center izgrađen je na 700 hektara u okrugu Alachua. Postrojenje od 74,9 MW sastoji se od približno 216 000 jednoosnih solarnih panela za praćenje. Centar za obnovljivu energiju Hildreth izgrađen je na 635 hektara u okrugu Suwannee. Također 74,9 MW, ovo postrojenje se sastoji od približno 220.000 jednoosnih panela za praćenje.

S zajedničkim ulaganjem od preko 2 milijarde dolara, portfelj solarne proizvodnje Duke Energy Floride uključivat će 25 solarnih elektrana povezanih s mrežom od kojih će imati koristi svih 1,9 milijuna kupaca tvrtke u Floridi. Ovi će projekti osigurati oko 1.500 MW proizvodnje koristeći približno 5 milijuna solarnih panela do 2024. godine.

"Tvrtka je na dobrom putu da postigne veliku prekretnicu puštanjem u rad svog 21. solarnog projekta do kraja ove godine, ispunjavajući našu obvezu kupaca da osiguramo pouzdanu, pristupačnu i čistu energiju", kaže Melissa Seixas, Duke Energy Florida predsjednik države. "Ova ulaganja omogućuju korisnicima Floride da uživaju u obnovljivoj energiji, a istovremeno osiguravaju uštedu troškova smanjenjem potrošnje goriva."

Putem programa Clean Energy Connection, korisnici Duke Energy Florida mogu se pretplatiti na solarnu energiju i zaraditi kredite za svoje račune za struju bez potrebe za instaliranjem ili održavanjem vlastite opreme.