Petak, 8 prosinca

Qcells dobavljač Hanwha proširuje ulaganja u lanac opskrbe u Gruziji

Qcells kaže da njegov dobavljač solarne energije, Hanwha Advanced Materials Georgia (HAGA), gradi novi pogon za proizvodnju naprednih materijala u okrugu Bartow, Ga.

HAGA će isporučiti Qcells s filmom za kapsuliranje, koji su materijali koji se koriste za kapsuliranje solarnih ćelija i osiguravaju dugotrajnu trajnost panela. Očekuje se da će ovo ulaganje od 147 milijuna dolara stvoriti više od 160 novih radnih mjesta i ključno je za podršku Qcellsovim planovima za razvoj potpuno integriranog solarnog opskrbnog lanca u Americi.

"Qcells udvostručuje izgradnju cjelovitog, domaćeg lanca opskrbe solarnom energijom i ova nedavna investicija ključna je za postizanje toga", kaže Justin Lee, izvršni direktor Qcellsa. "Radeći s Hanwha Advanced Materials, naši kupci će uskoro moći pouzdano znati da je solarna energija koju kupuju od nas napravljena upravo ovdje u Americi."

Ova objava dolazi dva mjeseca nakon što je Qcells otkrio svoje planove za ulaganje 2,5 milijarde dolara u izradu ingota, pločica i ćelija te širenje proizvodnje solarnih panela u Gruziji. Qcells je također nedavno najavio planove za kupnju polisilicija od REC Silicon, koji koristi čistu energiju za napajanje svog pogona u Moses Lakeu, Washington. Uskoro će Qcells proizvodi, od polisilicija do ploča, biti održivo proizvedeni u Americi.

Ovo ulaganje dolazi nakon godina partnerstva s čelnicima u Gruziji i nakon donošenja Zakona o proizvodnji solarne energije za Ameriku unutar Zakona o smanjenju inflacije. Potražnja za američkim solarnim panelima ubrzano raste potaknuta nastojanjima da se osigura energetska neovisnost, smanje troškovi energije i stvore nove karijere u energetici.