Ponedjeljak, 4 prosinca

Duke Energy će započeti izgradnju plutajućeg solarnog pilota na Floridi

Duke Energy Florida kaže da će njegov prvi pilot plutajući solarni niz početi graditi kasnije ovog mjeseca u okrugu Polk.

Plutajući solarni niz snage gotovo 1 MW sadržavat će više od 1800 plutajućih solarnih modula i zauzimat će približno 2 hektara vodene površine na postojećem rashladnom jezercu u energetskom kompleksu Duke Energy Hines u Bartowu.

“Uzbuđeni smo što ćemo steći praktično iskustvo s prvim plutajućim solarnim projektom Duke Energy Florida na jednoj od naših vlastitih elektrana,” kaže Melissa Seixas, predsjednica savezne države Duke Energy Florida. "Jedinstveni pilot projekti poput plutajuće solarne energije pomažu nam da bolje razumijemo mogućnosti inovativnih tehnologija čiste energije koje mogu koristiti našim klijentima i zajednicama u Floridi sada i u budućnosti."

Posade će konstruirati i sastaviti plutajući sustav modula na kopnu u segmentima prije nego što ga pričvrste sidrima u vodi. Projekt će trajati otprilike pet do šest mjeseci.

Pilot je dio programa Duke Energy Vision Florida, koji je osmišljen za testiranje inovativnih projekata kao što su mikromreže i skladištenje energije u baterijama, između ostalog, kako bi se elektroenergetska mreža pripremila za budućnost čiste energije.

Duke Energy Florida, podružnica Duke Energyja, posjeduje 10.500 MW energetskih kapaciteta, opskrbljujući električnom energijom 1,9 milijuna stambenih, komercijalnih i industrijskih korisnika na području pružanja usluge od 13.000 četvornih milja na Floridi.