Utorak, 5 prosinca

Sunnova osvaja kapacitet na ISO-New England veleprodajnoj aukciji

Sunnova Energy International Inc. osigurala je dodatnih 38 MW na nedavnoj dražbi kapaciteta ISO-New England (ISO-NE) – svoju treću uzastopnu pobjedu.

Sunnova kaže da sada drži najveću poziciju na veleprodajnom tržištu kapaciteta od strane razvojnih inženjera solarnih i baterijskih skladišta u regiji Nove Engleske, čime je ukupni kapacitet odobren na tržištu ISO-NE s FCA15 na FCA17 na preko 188 MW.

“Naš kontinuirani uspjeh na ovoj aukciji po konkurentnim cijenama, zajedno s najvećim prikupljanjem distribuiranih obnovljivih izvora energije do sada, pokazuje našu predanost vođenju energetske tranzicije u regiji,” kaže William J. (John) Berger, izvršni direktor Sunnove. "Naš cilj je podržati ISO-NE u stvaranju čiste, otporne mreže i pružiti vlasnicima kuća pristupačnu i pouzdanu energetsku uslugu kakvu zaslužuju."

Portfelj tvrtke opskrbljivat će čistu energiju za približno 67.000 kupaca, a očekuje se da će cijeli portfelj početi sudjelovati u godini obveza FCA17 koja počinje u lipnju 2026.

Sunnova je također surađivala s National Grid i SolarEdge kako bi poboljšala kvalitetu električne energije u području usluge National Grid.