Utorak, 5 prosinca

Navisun osigurava financiranje duga od MUFG-a

Navisun LLC , nezavisni proizvođač solarne energije koji zajednički razvija, stječe, posjeduje i upravlja distribuiranim i malim solarnim i skladišnim projektima, kaže da je osigurao do 235 milijuna dolara u financiranju duga kroz dva objekta.

Financiranje će pomoći u pružanju usluga dodatnim kupcima s proizvodnjom i skladištenjem solarne energije, a kupci će imati koristi od pristupačne čiste energije i smanjenih troškova električne energije.

Prvi objekt je 105 milijuna dolara, petogodišnji revolving građevinski kredit koji uključuje akreditiv. Osim toga, financiranje uključuje značajku harmonike do 50 milijuna dolara.

Financiranje je vodio MUFG , koji je djelovao kao administrativni agent, banka izdavatelj i koordinirajući glavni aranžer. Export Development Canada djelovao je kao ovlašteni glavni organizator, a Wilmington Trust NA djelovao je kao kolateralni agent i depozitar.

Druga mogućnost je do 130 milijuna dolara, petogodišnji zajam, koji uključuje akreditiv i zajam s odgodom povlačenja. Postrojenje također uključuje značajku harmonike vrijednu do 75 milijuna dolara. MUFG je također vodio financiranje za drugu jedinicu, a služio je i kao administrativni agent, banka izdavalac i koordinirajući glavni aranžer. Wells Fargo Bank NA i Export Development Canada djelovali su kao ovlašteni vodeći aranžeri, a Wilmington Trust NA djelovao je kao kolateralni agent i depozitar.

“Olakšice financiranja koje smo osigurali osiguravaju nam potreban kapital za nastavak inovacija i širenje našeg portfelja solarnih i skladišnih projekata, dok također nastavljamo isporučivati pouzdana i pristupačna energetska rješenja našim klijentima,” kaže Doug Johnsen, izvršni partner i ko -osnivač Navisuna.