Petak, 8 prosinca

Leeward Renewable Energy zatvara financiranje za Horizon Solar Project

Leeward Renewable Energy (LRE) zatvorio je približno 75 milijuna dolara u izgradnji za dugoročno financiranje od MUFG Bank Ltd. i oko 105 milijuna dolara obveze poreznog kapitala od Wells Farga za svoje solarno postrojenje Horizon smješteno u Frio County, Texas.

MUFG je služio kao agent za strukturiranje zelenog zajma, koordinirajući glavnog aranžera i administrativnog agenta za financiranje izgradnje do roka, dogovarajući financijske obveze od osam financijskih institucija i Export Development Canada. Dug je izdan prema načelima zelenog zajma, čiji je cilj olakšati i podržati ekološki održivu gospodarsku aktivnost.

Financiranje solarnog postrojenja Horizon produžetak je LRE-ovog prethodno najavljenog financiranja solarnih projekata Big Plain i Oak Trail. Ovo će biti LRE-ov peti solarni projekt u zemlji i drugi solarni projekt u Teksasu, nakon Barilla Solar u okrugu Reeves.

"Zadovoljstvo nam je osigurati financiranje poreznog kapitala za solarno postrojenje Horizon dok Leeward nastavlja širiti svoj solarni portfelj", kaže Samantha Buechner, direktorica Wells Fargo Renewable Energy and Environmental Finance. "Wells Fargo se obvezao na raspolaganje 500 milijardi dolara održivog financiranja do 2030. kako bi podržao prijelaz na sigurnu, otpornu i održivu budućnost, a projekti kao što je Horizon usklađeni su s tim istim ciljevima."

Trenutno je u izgradnji solarno postrojenje Horizon. Kada bude dovršen, proizvodit će dovoljno električne energije za napajanje više od 42.000 američkih domova godišnje, osiguravajući 200 MW obnovljive energije za Verizon Communications prema dugoročnom ugovoru o kupnji električne energije. Očekuje se da će projekt početi komercijalno funkcionirati kasnije ove godine.