Petak, 8 prosinca

AVANGRID postavlja temelje na 523,5 MW solarnim projektima u Ohiju i Teksasu

AVANGRID , tvrtka za održivu energiju, započela je izgradnju dviju novih solarnih farmi u Teksasu i Ohiju, koje će generirati 523,5 MW čiste i pristupačne energije za te države.

True North, koji se razvija u okrugu Falls u Teksasu, i AVANGRID-ov prvi solarni projekt u državi, generirat će 321 MW obnovljive energije nakon što počne s komercijalnim radom početkom 2025. Tijekom svoje izgradnje i rada, True North će otvoriti više od 200 lokalnih radnih mjesta i očekuje se da će platiti više od 40 milijuna dolara poreza na imovinu tijekom 25 godina u ovoj državi, u kojoj tvrtka već upravlja s više od 1250 MW kopnenih vjetroelektrana.

Powell Creek, solarna farma od 202,5 MW koja se gradi u okrugu Putnam, Ohio, otvorit će do 400 radnih mjesta tijekom izgradnje. Dodatni lokalni prihod zajednicama koji proizlazi iz ovog projekta premašuje 38 milijuna dolara tijekom vijeka trajanja objekta.

“Sa solarnim projektima kao što su True North i Powell Creek, jačamo našu misiju pomaganja SAD-u da ispuni svoje ambiciozne ciljeve čiste energije”, rekao je Pedro Azagra, izvršni direktor AVANGRID-a. “Ove solarne farme, i još mnoge druge diljem SAD-a, također će potaknuti lokalna gospodarstva stvaranjem kvalitetnih radnih mjesta uz pružanje čiste, pristupačne i obnovljive energije za tvrtke i zajednice.”

S više od 8,6 GW instaliranog obnovljivog kapaciteta, AVANGRID je treći najveći operater obnovljive energije u SAD-u. Sveukupno, tvrtka ima snažan cjevovod od više od 25 GW u razvoju, koji obuhvaća solarnu energiju, energiju vjetra na kopnu, vjetar na moru i baterijsku energiju skladištenje.

Vijest iz AVANGRIDA